Δελτίο Τύπου


Συνάντηση με θέμα την αξιοποίηση της Ελεύθερης Ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/11/2018 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου, του Τελωνείου Ηρακλείου, του Συλλόγου Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Κρήτης και της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του εμπορικού λιμένα και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση της Ελεύθερης Ζώνης, την αποτελεσματικότερη διενέργεια των φορτοεκφορτώσεων , τις διαδικασίες που αφορούν τη δημιουργία Συνοριακού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) και χώρου φυτουγειονομικού ελέγχου.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους και συμφώνησαν ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση περισσότερο διευρυμένη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να τεθούν επιπλέον ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Ελεύθερης Ζώνης.